A megrendelő egy kifőzde volt, ahol menü valamint egyedi ételrendeléseket kellett rögzíteni. A program elkészítésekor az alábbi szempontokat tartottam szem előtt:
Rendelések felvétele a legkevesebb adatbevitellel >>>automatikusan kitöltődnek és számítódnak mezők (pl. egy heti étlap egy gombnyomásra betöltődik, a napokhoz tartozó megfelelően kiszámolt dátum mezőkkel együtt)
Rendeléseket a tárgyhétre és a jövő hétre lehet felvenni
Három fajta menü van: „ A-B-C”
A menürendelésen kívül egyedi lakossági és céges ételrendelést is legyen képes kezelni a a program
A menü rendeléseket át lehet venni a helyszínen és vannak kihordó futárok
Menürendelések kifizetését lehessen rögzíteni
A rendelés átvételét vagy elvitelét lehessen regisztrálni
A rendelések rögzítésével automatikusan elkészülnek azok a riportok, amelyek egy gombnyomással elérhetőek, és logikailag összerendezik minden egyes napra, hogy melyik ügyfélnek mi a megrendelése, és kiszállító futárok szerint látják, hogy kinek mit kell összekészíteni stb