Tapasztalataim szerint a digitalizáció Magyarországon lassú ütemben halad különösen a kisvállalkozások körében, és kevés igazi sikersztori látható.
Még mindig sok helyen látni kockás füzetet, papír fecniket megrendelések rögzítésére, excel táblákat üzleti események nyomon követésére, papír naptárokat az időpontok rögzítésére és sorolhatnám…

Miért van ez így?

A kérdésre adott rövid válaszok

  • Információ hiány, vagy téves információk a vállalkozásokban a digitalizációról
  • Értelemszerűen, ha valamiről nincs információnk, vagy téves információnk van, akkor nem tudunk jó döntést hozni >>> testreszabott megoldás helyett dobozos terméket választunk
  • Ismeret és szakember hiány a vállalkozásokban >>> nem tudják hogyan álljanak neki, és nincs rá emberük
Bővebben
Digitális cégvezetés

Digitális cégvezetés

Telefon: +36 70 708 0181
Email: info@digitaliscegvezetes.hu

A folyamat döcög…

A vízcsapból is az folyik, hogy digitalizáljunk! Valamiért ez a folyamat mégis döcög… A kisvállalkozások bizalmatlanok, ragaszkodnak a megszokott rutinokhoz, nehezen váltanak vagy változtatnak. A cégvezetők sokszor nem érzik „cikinek”, hogy egy fontos megrendelés elkeveredik, a vállalt határidőt nem tudják tartani >>> vagyis nem igényesek!

Miben tudok segíteni, miért engem válassz?

Én abban tudok segíteni, hogy a feladat üzletfejlesztési és programozási részét is elkészítem. Megismerem a folyamataidat, felmérem a szükségleteidet és elkészítem azt a programot, ami kiszolgálja az igényeidet. Leveszem a digitális átállás terhét a válladról, neked nincs más dolgod, csak használatba kell venni. Nem dobozos terméket kapsz tőlem, hanem a vállalkozásodra írt, intelligens megoldást.

Információhiány, téves termékválasztás

Az ismerethiány miatt sokszor valamilyen dobozos termékre esik a választás. Sok mindent tud, drága, biztosan jó lesz! Aztán idővel kiderül, hogy a programnak az a sok tudása a Te vállalkozásodnak felesleges, csak bonyolulttá teszi a használatot és a mindennapjaidat. Arról nem is beszélve, ha a sok tudás ellenére számodra fontos dolgok hiányoznak a programból. A vásárláskor ígért testre szabás pedig rendre megakad egy ponton….

Egyéb okok, amiért nem csinálják

Sok kisvállalkozás elégedett a jelenlegi eredményeivel. Ez az elégedettség pedig abba az irányba mutat, hogy nem indokolt változtatni >>> “Minek, ha így is jó vagyok?”

Jellemző a rövidtávú gondolkodás >>> azt látják, hogy költség, macera, plusz teher, a napi operatív feladatoktól von el időt és energiát. A hosszútávú előnyöket nem ismerik fel.

Általánosságban jellemző, hogy a változásokkal szemben ellenállunk, keressük a válaszokat, hogy miért NE változtassunk. Ráadásul olyan témában kell döntened, ami számodra nem “hazai pálya”, túl sok az idegen információ, a bizonytalanság, az ismeretlen kockázat. 

A digitalizáció egy külön szakma

Nem kell szégyellni, ha nem értesz hozzá. Kérd szakember segítségét, de ragaszkodj olyan megoldáshoz, ami a vállalkozásodról szól. Hidd el, megéri! Ne vásárolj meg számodra felesleges tudással rendelkező programot, nem fogod szeretni! Másképpen fogalmazva, ne fizess olyan képességekért, amiket nem fogsz használni! A vállalkozásodra írt program a legegyszerűbb számodra, ezzel semmi nem tud versenyezni!